img
Anda di sini:
e-Penyertaan

Polisi e-Penyertaan

Pengguna tidak dibenarkan melakukan perkara-perkara dibawah semasa menjawab Soal Kaji Selidik Kajian Kepuasan Pelanggan Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Melaka yang terdapat dalam Portal Rasmi Kerajaan Negeri Melaka :

  1. Memuat naik, emel atau menghantar maklumat yang mengandungi perkara-perkara berikut :-
  • Menyalahi undang-undang, berbahaya, berbaur ancaman, kesat, mengganggu, bersifat mendera, berbaur fitnah, kasar, lucah, melanggar hak peribadi, bersifat perkauman, keagamaan, etnik, atau sebaliknya dalam hal yang tidak menyenangkan, tidak benar, tidak relevan dengan soal selidik atau tinjauan yang disediakan Portal Rasmi Kerajaan Negeri Melaka.
  • Mengandungi mana-mana pengiklanan yang tidak diminta atau tidak dibenarkan dan bahan promosi, komersial atau sebaliknya, termasuk pautan kepada laman web/portal yang mengandungi bahan seperti itu.
  • Mengandungi virus-virus perisian atau mana-mana kod komputer lain, fail atau program yang direka untuk merosakkan, memusnahkan atau mengehadkan fungsi-fungsi mana-mana perisian komputer, perkakasan, atau kelengkapan telekomunikasi.
  1. Menggunakan atau mewujudkan satu pengenalan palsu (termasuk menggunakan nama samaran, penyamaran oleh orang atau entiti lain, atau menyatakan sesuatu yang palsu).
  2. Mengancam, mengitip atau memalukan mana-mana pengguna lain.
  3. Mengehadkan atau menghalang mana-mana pengguna lain daripada menggunakan portal ini.
  4. Mengganggu, melumpuh, membeban, menjejas kerja, penampilan portal, server atau jaringan yang disambungkan kepada portal.

Maklum Balas/ Cadangan/ Aduan Portal

Permohonan Untuk Mendapatkan Maklumat Lanjut

Jika tuan/puan mempunyai sebarang permohonan untuk mendapatkan maklumat mengenai perkhidmatan//produk Kerajaan Negeri Melaka, sila kemukakan permohanan secara rasmi ke alamat berikut:-

Bahagian Komunikasi Korporat,
Jabatan Ketua Menteri Melaka
Aras 3, Blok Laksamana, Kompleks Seri Negeri,
75450 Ayer Keroh, Melaka, Malaysia.
Tel : 06-3333333 samb. 7729
Faks : 06-2328449
Emel : korporat.suk.[at]melaka.gov.my

Terma Penggunaan Data Terbuka Kerajaan
Pekeliling Pelaksanaan Data Terbuka Sektor Awam
Permohonan Set Data

Penafian - Permohonan sebarang maklumat dan data yang dipohon masih lagi bergantung kepada keputusan Jabatan ini. Semua permohonan adalah tertakluk kepada Terma dan Syarat yang telah ditetapkan.

Kaji Selidik Sedang Dibuka

  Kaji Selidik Tarikh Buka
1. Kajian Kepuasan Pelanggan Bagi Portal Rasmi Kerajaan Negeri Melaka 01/01/2023 - 31/12/2023
2. Kajian Kepuasan Pengguna MelakaPay 01/01/2023 - 31/12/2023
Portal Melaka Versi 5.0 - dibangunkan oleh Bahagian Teknologi Maklumat Dan Komunikasi, Jabatan Ketua Menteri Melaka